Αυτή η συνταγή είναι πολύ παλιά και έχει τις ρίζες της στην Ήπειρο. Είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο ψωμάκι σαν πίτα, που σερβίρεται σκέτο, με τυρί ή με ψητά πουλερικά, κρέας και ψάρι. Τη συνταγή έστειλε η Ευαγγελία Ρίζου. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές.

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια χλωρά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • 3-4 αυγά

Για την κρέμα 

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ή καλαμποκίσιο αλεύρι
  • Δυο αυγά
  • Ένα λίτρο γάλα

Προετοιμασία για τα χορταρικά

  • Κόβουμε όλα τα χορταρικά, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και τα τρίβουμε λίγο.
  • Αφού τα τρίψουμε προσθέτουμε το τυρί και όλα τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς.

Εκτέλεση για την κρέμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ μέχρι να γίνει η γέμιση αφράτη.

Εκτέλεση λαχανόψωμου

  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι.
  • Βάζουμε λίγη γέμιση από κάτω προσθέτουμε τα χόρτα, και από πάνω την υπόλοιπη.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

 

Τραπέζι στρωμένο με χάρτινο τραπεζομάντηλο Libo από τη σειρά καρό 600