Είναι μία τέλεια ιδέα για άλειμμα ή σάλτσα για ζυμαρικά και ριζότο. Το πέστο μάραθου (η ελληνική version του πέστο βασιλικού) ταιριάζει υπέροχα, επίσης, με ψητά ψάρια. Τη συνταγή έστειλε η Δάφνη Μαραγιά. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Υλικά

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Ενάμισι κουταλάκι του γλυκού πολτό μάραθου ή 2 ματσάκια φρέσκου μάραθου (ψιλοκομμένο)
  • 1 κούπα κουκουνάρια (ελαφρώς καβουρδισμένα)
  • 100 γραμμ. παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το σκόρδο, το αλάτι και τον μάραθο στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Αν το θέλουμε το πέστο μας πικάντικο, βάζουμε λίγο παραπάνω σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι, και ανακατεύουμε στο μίξερ πάλι.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατεύετε πάλι.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.