Το αγαπάμε μικροί-μεγάλοι, κυρίως για τη δροσιά του, την πλούσια γεύση και το δυνατό άρωμά του. Διαβάστε τέσσερις λόγους για τους οποίους θα πρέπει να φάτε καρπούζι σήμερα κιόλας (εκτός από τους παραπάνω…). Το καρπούζι βοηθά στην καλή υγεία ενώ μας προσφέρει πλούσια ενυδάτωση.

Μας ενυδατώνει 

Καθώς το καρπούζι κατά το 92% είναι νερό, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να μένουμε ενυδατωμένοι στη ζέστη.

Είναι αντιοξειδωτικό 

Το λυκοπένιο δίνει στο καρπούζι (όπως και στις ντομάτες κ.α) το κόκκινο χρώμα του και παράλληλα τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το λυκοπένιο βοηθά στην προστασία έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου.

Χαρίζει υγεία σε δέρμα και μαλλιά

Το καρπούζι εμπεριέχει βιταμίνες Α και C. Η βιταμίνη Α βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες της UV-ακτινοβολίας, ενώ η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, το θεμέλιο των μαλλιών και του δέρματος. Επίσης, η παραγωγή κολλαγόνου από τη βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων και στη γήρανση του δέρματος από τον ήλιο.

Βοηθά στην υγεία της καρδιάς 

Το καρπούζι είναι η καλύτερη πηγή κιτρουλίνης, ενός αμινοξέος που μετατρέπεται από το σώμα μας σε αργινίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά στη βελτίωση της ροής του αίματος. Επιπλέον, το κάλιο που εμπεριέχεται στο καρπούζι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.