Επειδή τα ψάρια στεγνώνουν εύκολα στον φούρνο, χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι να τα τυλίξουμε σε πακέτο, το λεγόμενο ψήσιμο «en papillote». Τη συνταγή έστειλε η Φανή Καπάκη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…
Μια ιδιαίτερα αρωματική συνταγή για ένα light γεύμα. Ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψεις μεγάλο ψάρι χωρίς λίπη, σάλτσες ή ψηστιέρες…
Υλικά
- Φιλέτα μεγάλου ψαριού
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Φρέσκος χυμός λεμονιού
- Φρέσκο θυμάρι
- Κομμάτια πιπεριάς
- Ροδέλες ξερού κρεμμυδιού
- Αντικολλητικό χαρτί
- Σπάγκος
Εκτέλεση
- Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το κόβουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε φακέλους αρκετά μεγάλους ώστε να χωράει το ψάρι.
- Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι το ψάρι. Ρίχνουμε το πιπέρι και το θυμάρι.
- Στρώνουμε τα φιλέτα μέσα στα αντικολλητικά χαρτιά. Από κάτω τοποθετούμε τα χορταρικά μας.
- Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
- Διπλώνουμε το χαρτί σαν φάκελο σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του ψαριού.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 25-30 λεπτά συνήθως.
