Επειδή τα ψάρια στεγνώνουν εύκολα στον φούρνο, χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση. Ο μόνος τρόπος για να τα προστατεύσουμε είναι να τα τυλίξουμε σε πακέτο, το λεγόμενο ψήσιμο «en papillote». Τη συνταγή έστειλε η Φανή Καπάκη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου συνταγές…

Μια ιδιαίτερα αρωματική συνταγή για ένα light γεύμα. Ένας εύκολος και υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψεις μεγάλο ψάρι χωρίς λίπη, σάλτσες ή ψηστιέρες…

Υλικά

  • Φιλέτα μεγάλου ψαριού
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Κομμάτια πιπεριάς
  • Ροδέλες ξερού κρεμμυδιού
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Σπάγκος

Εκτέλεση 

  1. Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου, το κόβουμε σε κομμάτια και φτιάχνουμε φακέλους αρκετά μεγάλους ώστε να χωράει το ψάρι.
  2. Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι το ψάρι. Ρίχνουμε το πιπέρι και το θυμάρι.
  3. Στρώνουμε τα φιλέτα μέσα στα αντικολλητικά χαρτιά. Από κάτω τοποθετούμε τα χορταρικά μας.
  4. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  5. Διπλώνουμε το χαρτί σαν φάκελο σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του ψαριού.
  6. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 25-30 λεπτά συνήθως.