O chef Κωνσταντίνος Κωβαίος μάς δίνει ακόμα μία δική του συνταγή. Iδανικό πιάτο για… λίγη αποτοξίνωση μετά την κρεατοφαγία των ημερών, ή απλώς για ένα ορεκτικό στο τραπέζι μας: μανιτάρια σοτέ με θυμάρι, σπανάκι και σουσάμι.

Υλικά 

  • 4 λευκά μανιτάρια
  • 4 καφέ μανιτάρια
  • 200 γραμμ. πλευρώτους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 ml ζωμός λαχανικών
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γραμμ. φύλλα σπανάκι
  • Σουσάμι λευκό και μαύρο για το γαρνίρισμα
  • Κρέμα βαλσάμικου

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 2΄και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  3. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3-4’ και σβήνουμε με το κρασί.
  4.  Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  5. Τα αφήνουμε να γλασάρουν και στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.
  6. Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσάμικο και το σουσάμι.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.